menu
phone
close menu
Behandelingen
Fascial Stretch Therapy™

Uniek in Nederland!

 

Fascial Stretch Therapy™ is een pijnvrij stretch systeem, gericht op het verbeteren van mobiliteit & stabiliteit in de fascia.

 

 

Fascial Stretch Therapy™ is een pijnvrij, uniek, compleet en complementair systeem van op tafel gebaseerde geassisteerde stretching, waarbij de nadruk ligt op de fascia en het gewrichtskapsel als de belangrijkste elementen voor het bereiken van optimale flexibiliteit, kracht, prestatie en pijnverlichting. FST™ is een van de snelste, meest effectieve en plezierigste methoden om pijn te elimineren, functie te herstellen, te bewegen en zich beter te voelen in activiteiten van het leven, fitness en sport! In combinatie met Propioseptieve Neuromusculaire Facilitatie (PNF), geeft dit het beste resultaat op Range Of Motion (ROM). Alle leeftijden kunnen profiteren van FST™, inclusief iedereen die door een arts is goedgekeurd voor stretchen en actief bewegen, fitnessliefhebbers en atleten van alle niveaus. En een van de grootste voordelen van FST™? De resultaten zijn bijna onmiddellijk. Na een enkele sessie garanderen we u een duidelijke verbetering. Voor meer info kijk op: www.stretchtowin.com

Fascial Stretch Therapy™ komt oorspronkelijk uit Amerika en Canada en wordt ook veel ingezet bij sporten als: NFL,NBA net als andere topsporters en recreanten.

Wat is fascia?

Fascia is een netwerk van gelaagd collageen bindweefsel dat je spieren, zenuwen, botten, organen en gewrichten omringt; zonder je fascia zou je uit elkaar vallen. Een gewrichtskapsel is ook een bindweefselstructuur die gewrichten omringt en is betrokken bij het optimaliseren van de mechanische functie van het gewricht en het geven van voedingsstoffen.

De beste manier om te weten of FST™ geschikt voor u is, is door het te proberen. Er is niets te verliezen en alles te winnen!

Set it free, with FST™!

Sportmassage

Sneller herstellen na het sporten? Of zitten je schouders vast door het lange zitten achter je bureau? Een sportmassage is voor iedereen die zuinig is op zijn of haar lichaam. Maar ook voor iedereen met een specifiek doel voor ogen, zoals gewichtsverlies, conditieopbouw of een sportwedstrijd. Met een sportmassage worden de afvalstoffen die de vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken, uit je spieren gemasseerd. Hierdoor komt de doorbloeding beter op gang en zullen de pijn en vermoeidheidsverschijnselen verdwijnen.

Triggerpoint massage

Om gek van te worden, die zeurende, scherpe of brandende pijn in je spieren die ook nog eens uitstraalt naar een andere deel van je lichaam. Het belemmert je in je dagelijkse leven en genieten van sporten gaat al helemaal niet meer. Triggerpoints zijn gevoelige spierknopen die, als je er flink op drukt, een uitstralende pijn veroorzaken. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar het kan ook komen door een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding. Door een triggerpoint te masseren, ontspannen de spiervezels en verbetert de doorbloeding, wat de pijn verlicht.

"The goal is to improve function"
Cupping massage & Transformational Bodywork

Het ziet er wat gek uit, met die cups met daarin vacuüm gezogen huid. Maar juist de kracht van het vacuüm is ook de kracht van cupping. Het is zo sterk dat het direct de doorbloeding stimuleert. Doordat de huid – met verklevingen en diepe spierknopen –  naar de oppervlakte wordt gezogen, worden afvalstoffen snel afgevoerd en zo blokkades opgeheven. Omdat de kracht van cupping veel sterker is dan een reguliere massage, werkt het dieper en effectiever.

*

Transformational Bodywork

Naast mijn traditionele manier van cuppen is nu ook mogelijk: ‘Transfomational Bodywork’. 

Dit is een dynamische behandelmethode die samenwerkt met mijn manuele therapie/massage. In combinatie met persoonlijk voedingsadvies kan dit tot mooie resultaten leiden. 

Met speciale cups en unieke manier van behandelen zijn verklevingen en afvalstoffen, ontstaan door stress, voeding, medicatie, trauma en hormonaal disbalans etc.., op te sporen en weg te nemen. Hierdoor zul je letterlijk beter in je vel gaan zitten.

Graag zou ik je willen behandelen en van fysieke, maar ook zéker mentale spanningen af willen helpen, waardoor alles in je lijf beter gaat stromen. Ik heb al mooie transformaties behaald.

 

 

Elastic Sport Taping

Je hebt het vast weleens gezien: een kuit, schouder of elleboog met daarop een felgekleurde tape. Kinesio taping zorgt voor een onmiddellijke drukvermindering op de spieren, waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer worden hersteld. Gevolg: de pijn vermindert direct. Geschikt voor sportblessures zoals een tenniselleboog, lopersknie of zweepslag, maar ook voor het remmen van ontstekingen en correctie van de lichaamshouding is het uitermate effectief.

  • Guasha (Oosterse steenmassage)
  • Thaise massage (traditioneel)
  • IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization)
  • Mylogenics Active Release
  • Stoelmassage
  • Transformational bodywork® ( duo behandeling op aanvraag )
  • Oor acupunctuur | Auriculotherapie
  • Dry-needling
  • Cupping therapie
  • Duo massage ( op aanvraag )