menu
phone
close menu
Behandelingen
Sportmassage

Sneller herstellen na het sporten? Of zitten je schouders vast door het lange zitten achter je bureau? Een sportmassage is voor iedereen die zuinig is op zijn of haar lichaam. Maar ook voor iedereen met een specifiek doel voor ogen, zoals gewichtsverlies, conditieopbouw of een sportwedstrijd. Met een sportmassage worden de afvalstoffen die de vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken, uit je spieren gemasseerd. Hierdoor komt de doorbloeding beter op gang en zullen de pijn en vermoeidheidsverschijnselen verdwijnen.

Triggerpoint massage

Om gek van te worden, die zeurende, scherpe of brandende pijn in je spieren die ook nog eens uitstraalt naar een andere deel van je lichaam. Het belemmert je in je dagelijkse leven en genieten van sporten gaat al helemaal niet meer. Triggerpoints zijn gevoelige spierknopen die, als je er flink op drukt, een uitstralende pijn veroorzaken. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar het kan ook komen door een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding. Door een triggerpoint te masseren, ontspannen de spiervezels en verbetert de doorbloeding, wat de pijn verlicht.

"The goal is to improve function"
Cupping massage

Het ziet er wat gek uit, met die cups met daarin vacuüm gezogen huid. Maar juist de kracht van het vacuüm is ook de kracht van cupping. Het is zo sterk dat het direct de doorbloeding stimuleert. Doordat de huid – met verklevingen en diepe spierknopen –  naar de oppervlakte wordt gezogen, worden afvalstoffen snel afgevoerd en zo blokkades opgeheven. Omdat de kracht van cupping veel sterker is dan een reguliere massage, werkt het dieper en effectiever.

Elastic Sport Taping

Je hebt het vast weleens gezien: een kuit, schouder of elleboog met daarop een felgekleurde tape. Kinesio taping zorgt voor een onmiddellijke drukvermindering op de spieren, waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer worden hersteld. Gevolg: de pijn vermindert direct. Geschikt voor sportblessures zoals een tenniselleboog, lopersknie of zweepslag, maar ook voor het remmen van ontstekingen en correctie van de lichaamshouding is het uitermate effectief.

  • Guasha
  • Thaise massage
  • Mylogenics active release